starnieuws

Nabeschouwing dag 5

17 Jun 2014, 02:00
Aan het eind van een enerverende voetbaldag is het gepast even terug te blikken op de markante gebeurtenissen. Duitsland heeft in de openingswedstrijd zijn visitekaartje afgegeven en geen twijfels laten bestaan over de intenties om de cup te bemachtigen. Hoewel het te verwachten was dat Duitsland een goede wedstrijd zou neerzetten, werd er toch meer verwacht van Portugal met Cristiano Ronaldo in de gelederen. Portugal leek vanaf het begin moeite te hebben met de rappe Duitsers, hetgeen leidde tot een strafschop die door Thomas Muller werd benut. Vanaf dat moment ging het verder bergafwaarts met Portugal. Pepe keek tegen de rode kaart aan en het team kreeg nog drie doelpunten tegen. Duitsland won verdiend met 4-0, met daarin een glansrol weggelegd voor Thomas Muller die de eerste hattrick van WK 2014 op zijn naam bracht.

Iran en Nigeria hielden mekaar van begin tot het eind in evenwicht. Deze wedstrijd is de eerste die in deze editie onbeslist eindigde. De wedstrijd kende weinig hoogtepunten. Ondanks de vele Nigeriaanse sterspelers die goed presteren in Europa ten spijt, is Nigeria er niet in geslaagd zich te ontdoen van Iran dat voornamelijk met lokale spelers aantrad. Iran is erin geslaagd om ook nu zijn ongeslagen status te behouden.

Het laatste duel op de vijfde dag ging tussen Ghana en de Verenigde Staten. Deze wedstrijd kende tot nu toe het snelste doelpunt van deze eindronde. Clint Dempsey was heel snel doeltreffend en plaatste reeds na een halve minuut het leder in het doel. Ghana kwam nog wel langszij in de 80ste minuut, maar niet veel later bracht J. Brooks de genadeslag toe aan Ghana dat kans na kans om zeep hielp. Amerika heeft dus een goede stap gezet richting volgende ronde.

Mireille Hoepel

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April