starnieuws

Rechter weigert teruggave rijbewijs verdachte

30 May 2014, 06:00
André S. (62) heeft op 30 december van het afgelopen jaar onder invloed van alcohol gereden. Hierdoor kwam hij in botsing met een ander voertuig. Ook heeft hij de veiligheid van het verkeer in gevaar gebracht. Hij werd door rechter Dinesh Sewrattan gehoord op de rechtszitting van donderdag. De rechter wees het verzoek van raadsman Chas Mijnals af om het rijbewijs terug te geven aan zijn cliënt.

De aanrijding vond plaats in het verlengde van de Hendrik- en Johannes Mungrastraat. De verdachte haalde een ander voertuig in en had onvoldoende afstand gehouden, waardoor hij tegen een andere auto aankwam. Na de aanrijding reed de verdachte door.

André S. verklaarde tegenover de rechter dat hij niet wist dat hij zich bij een politiestation kon aanmelden. Volgens getuigen was de verdachte zodanig onder invloed van alcohol dat hij niet op zijn benen kon staan. De politie zette een achtervolging in en hield de verdachte bij de Washingtonstraat te Kwatta aan. Sewrattan merkte op dat het geval erger had kunnen aflopen.

Mijnals haalde aan dat de zaak al zes maanden gaande is en vroeg om het rijbewijs terug te geven omdat er geen vluchtgevaar bestaat. Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie voerde aan dat de feiten zeer ernstig zijn. Het zou volgens haar prematuur zijn om nu al het rijbewijs af te geven. Ook had de verdachte zichzelf indertijd niet aangemeld bij de politie. Mijnals benadrukte dat zijn cliënt binnen de vier uren al aangehouden werd door de politie. Op 4 juli zal deze zaak worden afgehandeld.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April