starnieuws

LVV vraagt US$ 5 miljoen voor Alliance bij Petrocaribe

07 Apr 2014, 17:10

President-commissaris van Alliance, Rudi Soerodimedjo geeft uitleg over de financieringsaanvraag.
Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een plan en financieringsaanvraag ter waarde van US$ 5 miljoen ingediend bij Petrocaribe om de plantage Alliance te Commewijne van een haven te voorzien. Daarnaast wordt gewerkt aan de randvoorwaarden om te komen tot verwerkingsprocessen.

Minister Hendrik Setrowidjojo van LVV zegt dat een delegatie bezig is om de aanvraag met Petrocaribe te finaliseren. Hij hoopt op goedkeuring van de aanvraag om de beoogde ontwikkelingen in Alliance te kunnen realiseren.

“Alliance zal in de komende periode een grote rol spelen als de deal met Petrocaribe tot stand komt,” verzekert president-commissaris Rudi Soerodimedjo van raad van commissarissen. Hij benadrukt dat het ontplooien van economische activiteiten hard nodig is voor de ontwikkeling van deze als citrusplantage bekend staande plaats. Soerodimedjo is erg blij dat de bewoners van Alliance op zondag 5 april van een bereidverklaring zijn voorzien, maar vindt dat niet voldoende om de plantage tot ontwikkeling te brengen. Hij zegt dat in het kader van de opdracht van president Desi Bouterse om Suriname tot de voedselschuur van het Caribisch gebied te maken Alliance niet kan worden uitgesloten.

Alliance is een plantage gericht op het verbouwen van citrus en de export daarvan. Volgens Soerodimedjo moet er worden afgestapt van de primaire landbouw en moet er een meerwaarde worden gegeven aan de productie. “We moeten ons niet slechts beperken tot de productie van sinas, maar ook overgaan tot de verwerking hiervan en het sap exporteren.”
LVV-minister Setrowidjojo is het eens met Soerodimedjo dat de verdere ontwikkeling van de plantage sterk gelinked is aan de verwerking van de verbouwde producten.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April