starnieuws

Getuige gehoord in zaak Balradj Jiawan

28 Mar 2014, 09:00
De winkelier die door de verdachte Balradj Jiawan is gekapt aan de Indira Gandhiweg, is op de rechtszitting van donderdag gehoord door rechter Marie Mettendaf. Het slachtoffer is met een houwer gekapt aan zijn hand, buik en heeft letsels opgelopen aan zijn hoofd. De verdachte was boos op de winkelier, die zijn buurman is, en ging over tot het feit.

Volgens Jiawan had zijn broertje een aanrijding gemaakt met de wagen van de winkelier. Om de reparatiekosten te dekken, zou zijn broertje Balwant sieraden van zijn moeder hebben verkocht. Hij ging naar de monteur om verhaal te halen, maar hij verstrekte geen informatie. Hij besloot naar de winkelier te gaan en kwam met zijn voertuig tegen een kippenkooi aan, waardoor de koplamp van zijn auto brak. Hij werd woest en begon op de winkelier in te hakken in de supermarkt.

Het slachtoffer verklaarde dat een vriendschappelijke relatie heeft met Balwant. Hij vroeg de winkelier om zijn voertuig te lenen, zodat hij zijn moeder naar de dokter kon brengen. Hij was onder invloed van alcohol en veroorzaakte er een aanrijding mee. Balwant vroeg de winkelier om dit voorval geheim te houden en dat hij de kosten achteraf zou betalen aan de winkelier. Het slachtoffer kan zijn duim en arm nog niet goed bewegen. Volgens de arts kan dit een tijdje duren.

Mettendaf merkte op dat het meer erop lijkt dat de verdachte uit was op ruzie. Zijn verklaring komt niet in het proces-verbaal voor. Ook zijn broertje en moeder hebben niets over de sieraden gezegd. Pas na een maand vroeg de verdachte zijn broertje of hij een aanrijding had veroorzaakt.

Balradj ging op 14 januari gewapend met een houwer een supermarkt binnen en begon in te hakken op de winkelier. Toen een vrouw het slachtoffer te hulp schoot, heeft Jiawan ook haar aangevallen. Bij het slachtoffer moest operatief worden ingegrepen. Een dag na het incident mocht zij naar huis. Ook de moeder moest medisch worden behandeld.

Na zijn daad heeft hij de winkel verlaten en was ondergedoken. Op 23 januari heeft hij zich onder begeleiding van zijn advocaat Robby Denz, aangemeld bij de politie. Balradj wordt poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd. Op 10 april zal deze zaak verder worden behandeld.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April