starnieuws

Twaalf maanden celstraf voor beroving halsketting

21 Mar 2014, 14:00
Tegen Danny J. heeft rechter Sieglien Wijnhard een celstraf opgelegd van twaalf maanden onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde heeft de benadeelde zo ver gekregen dat hij meeging om zogenaamd een gouden halsketting te kopen. Echter werd de benadeelde beroofd van zijn halsketting. Dit plannetje hadden Danny J. en Julio P. in elkaar gezet. Julio P. was eerder in vrijheid gesteld en is nu door de rechter vrijgesproken.

De rechter benadrukte dat Danny J. door deze handeling het vertrouwen van de benadeelde, wie hij goed kende, heeft beschaamd. Zij legde de straf op, conform de eis van officier van justitie, Astrid Niamat. Eerder had Niamat aangevoerd dat Danny J. de benadeelde goed kende en misbruik heeft gemaakt van zijn vertrouwen.

Danny J. had een volmondige bekentenis afgelegd. Zijn advocaat Hedley Derby voerde aan dat zijn cliënt zich er bewust van is een grote fout begaan te hebben. Ook heeft hij spijt van zijn handeling. Daarnaast haalde de raadsman aan dat zijn cliënt voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Hij vroeg om een mildere straf. De rechter ging voorbij aan dit verzoek. Zij vindt dat het om een zeer ernstige zaak gaat.



Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April