starnieuws

PING! Jhauw for president

21 Mar 2014, 00:00

Ramsoender Jhauw, voorzitter van de nieuwe politieke partij PING. (Foto: René Gompers)
PING! Ping, ping, ping! Iedereen gaat Pingen! roept Ramsoender Jhauw bij de proclamatie van zijn politieke partij, donderdagavond. PING staat voor Partij voor Integriteit, Nationale motivatie en Gelijke kansen. Jhauw, directeur van Suri Shopping, die aan de bel trok over corruptieve handelingen van de regering, gaat zelf de politiek in. Jhauw zegt dat hij in opdracht van God president zal worden van Suriname.

De nieuwe partij maakt zich sterk om corruptie uit te bannen. Belangrijk is voor Jhauw dat er goed leiderschap is waar men naar kan opkijken. "Een president die overal naar toe kan reizen. Niet eentje die heel vaak op reis is naar landen waar we weinig of niets van kunnen leren", haalt Jhauw uit. "Waarom kan hij niet reizen naar Frankrijk Engeland en Nederland?
Zijn reizen kosten ons miljoenen én hij vliegt altijd met de enige twee vliegtuigen die SLM heeft en worden reizigers gedupeerd." Jhauw merkt op dat als het leiderschap corrupt is de rest van het land dat gedrag zal overnemen. "We gaan de corruptie met wortel en stam uitroeien. Deze president moet weg!"

Openbaring gekregen
Jhauw haalt een aantal misstanden aan veroorzaakt door de huidige regering en de greep van machtige ondernemers op bepaalde politici. "Zij maken keer op keer fouten. Maar God laat de fouten toe, zodat het volk kan inzien waarmee ze te maken heeft."
Jhauw deelt mee dat hij door God geroepen is om president van het land te worden.
Hij zal een zakenkabinet instellen wanneer het zover is deelt hij mee. Dat bestuur zal niet een verzameling zijn van politieke partijen maar bestaan uit een aantal deskundigen anders "na pur bruku wer' bruku".

"God has a dream and He wants to use me to turn this country into a big nation", stelt Jhauw. "Hij heeft mij ook geopenbaard dat alle volkeren goed vertegenwoordigd zullen zijn in mijn bestuur". Het streven is om Suriname in de top tien van minst corrupte landen te krijgen. Het bevindt zich nu op 94. Jhauw voorziet ook dat de gebieden die betwist worden, terugkeren in de boezem van Suriname. PING wordt geleid door een voorlopig bestuur, waarvan Jhauw voorzitter is. De overige twee bestuursleden zijn Saskia Boetius en Jitendra Bisesar. De statuten zijn een dag eerder in concept gefinaliseerd.

René Gompers

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April