starnieuws

Poli Kroonenburg na anderhalf jaar opgeleverd

19 Mar 2014, 17:30

De onthulling van het naambord bij de nieuwe poli van de RGD te Kroonenburg. (Foto: ASP)
De poli van de Regionale Gezondheidsdienst op plantage Kroonenburg is vandaag opgeleverd. Het project dat het werk is van VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing en districtscommissaris Ingrid Karta-Bink, heeft ruim anderhalf jaar geduurd. "Wij hebben anderhalf jaar terug de poli te Johanna Magaretha gerenoveerd. Meteen heb ik toen de belofte gedaan aan de bewoners van plantage Kroonenburg, om ook hier te zorgen voor een RGD poli en het is ons aardig gelukt", zegt Girjasing in een interview.

Tijdens zijn toespraak haalde hij aan dat nu plantage Rust en Werk aan de beurt is voor het opzetten van een poli. De ondernemers in Commewijne hebben gezorgd voor materiaal, waarna het commissariaat met de bouw van de poli kon starten. De RGD komt in met de medische dienstverlening. RGD-directeur Maaltie Sardjoe prees Karta-Bink en zei dat zij zorgt voor ontwikkeling in haar district. Naast de reguliere bezoeken aan een huisarts, kunnen de bewoners van Kroonenburg ook op de poli terecht voor informatie over chronische ziekten, zei de RGD directeur.

Een zeer enthousiaste districtscommissaris haalde tijdens haar speech aan dat ontwikkeling op gang wordt gebracht als er een eenheid wordt gevormd. "U heeft het verzoek gedaan voor een betere poli en samen hebben wij ervoor gezorgd dat de poli er staat", aldus Karta-Bink. Bij de opening van de poli waren ook de verschillende districtsraads- en ressortraadsleden aanwezig. NDP-parlementariër Jenny Warsodikromo deed aan beide initiatiefnemers van dit project het verzoek om ook de poli te plantage Alliance te renoveren. Deze bevindt zich ook in een deplorabele staat.

De poli van Kroonenburg is gehuisvest in de recreatiezaal van de plantage. De bewoners is op het hart gedrukt vooral netjes om te gaan met het gebouw, omdat dit de hele gemeenschap toebehoort.

ASP

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April