starnieuws

AWJ en JCI Suriname willen samenwerken voor jongeren

30 Apr, 22:41

JCI Suriname en het ministerie van AWJ wisselden van gedachten over het aangaan van een partnership.
‘Capacity building’ en ‘community engagement’ zijn de twee gebieden, die zijn geïdentificeerd voor een mogelijke samenwerking tussen het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) en de Junior Chamber International Suriname (JCI). Partijen hebben maandag hierover van gedachten gewisseld.

De bespreking was naar aanleiding van het beleefdheidsbezoek van de World President van de JCI, de vorige week aan minister Steven Mac Andrew. Bij die gelegenheid was een vertegenwoordiging van de JCI-Suriname ook aanwezig, die het idee opperde voor een partnerschap in het belang van de Surinaamse jongeren. Mac Andrew heeft JCI Suriname uitgenodigd voor een gedachtenwisseling over de samenwerking, nadat hij een schriftelijk voorstel hierover in ontvangst had genomen van de president van JCI Suriname, Gillian Pooters.  

Tijdens de meetings is gesproken over activiteiten, werkterreinen en doelen, gericht op jongeren. Naar voren kwam dat JCI over jarenlange ervaring en expertise beschikt in het aanzetten van jonge mensen tot positieve veranderingen. Deze ervaring en expertise  kunnen benut worden voor het versterken van kwetsbare- en risicojongeren, waardoor ze effectief deel kunnen nemen aan de samenleving. De organisatie staat ook bekend om haar trainingen in leiderschapsvaardigheden en samenwerkingsvaardigheden en kan via het ministerie landelijk meer jongeren bereiken.

Afgesproken is dat directieleden van Jeugdzaken en het Nationaal Jeugdinstituut (NJI), die deel hebben genomen aan deze bespreking, met het bestuur van JCI Suriname zullen werken aan een specifiek werkplan met een begroting, waarmee partijen na goedkeuring gezamenlijk aan de slag kunnen gaan. Mac Andrew verwacht het bedoelde werkplan binnen een maand, schrijft de Communicatie Unit van AWJ.

Advertentie