starnieuws

Er schuilt kracht in de naam VHP

28 Mar, 16:50
Reactie op het ingezonden artikel van N. Belfor-Amoida onder de kop: Oranje, groen en geel versus de paarse partij. Als de deze persoon het niet weet, schuilt er kracht in de naam VHP: Vooruitstrevend en Hervorming. De VHP wordt geassocieerd met hardwerken, productie en rechtsstaat, terwijl de NDP wordt geassocieerd met mensenrechtenschendingen en dictatuur. Dit zijn de echte feiten, de historie spreekt boekdelen over de NDP, laatst is haar voorzitter Bouterse veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. A man dok!

N. Belfor-Amoida, zegt dat de paarse partij bekend staat om haar streven naar nationale eenheid, solidariteit, gelijkheid, sociale rechtvaardigheid, economische ontwikkeling en behoud van de nationale identiteit etc. Sinds wanneer? Op papier staan de doelstellingen heel mooi, maar in de praktijk zijn de opgesomde feiten buiten elke proportie. Je moet met feiten aantonen en zaken niet verdraaien. Maar ik kan haar niet kwalijk nemen want elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

VHP voorzitter Santokhi, heeft de partij getransformeerd tot de grootste nationale politieke organisatie en het verkiezingsresultaat in 2020 spreekt boekdelen. De VHP tornt niet aan de rechtsstaat. Waar staat de VHP voor? Hier een summiere beschrijving van de doelstellingen van de partij: handhaving van de Staat Suriname als een soevereine democratische rechtsstaat; de verwezenlijking van de nationale eenheid en solidariteit, een evenwichtige ontwikkeling naar een sociaal rechtvaardige maatschappij als meervoudige eenheid van politieke, economische, sociale en culturele zelfstandigheid; een daadwerkelijke beleving van de internationaal erkende individuele en sociale grondrechten.

Beste Belfor-Amoida, heeft u de VHP ooit betrapt op ondemocratische handelingen? Ex-president Bouterse ging zover dat hij procureur-generaal Mr. Roy Baidjnath Panday, op ondemocratische wijze wilde ontslaan. Bouterse gaf de pg de optie om zelf te bedanken, als hij dat niet wilde, zou hij bij resolutie worden ontslagen. De resolutie lag al klaar. Behoort deze case ook tot de ideologie van de NDP?

Als N. Belfor-Amoida ervan uitgaat dat door kritiek te leveren op de NDP, de partij groter wordt en de partij blijft gestaag groeien en bloeien, waarom maakt zij dan zich zorgen? Ik zou juist blij zijn en niet reageren op de kritieken. Maar het is duidelijk dat het paarse establishment de hete adem van de van de VHP in haar nek voelt, ze fabriceert weer leugens om het volk in de maling te nemen.

Vlak voor de verkiezingen van 2015 zei Bouterse dat het land financieel goed voorstond en een week na de verkiezingen gaf hij aan dat a kondre skeer, dus we moeten met het IMF in zee gaan. En u weet wat het resultaat was van die 81 miljoen US dollars van het IMF. Manipulatie, nepotisme en machtswellust voerden de boventoon, met als resultaat bankroet Suriname.

De oranje partij gaat niemand breken, de partij heeft geen behoefte aan dit soort dingen, het volk van Suriname zal zelf afrekenen met de NDP, net als op 25 mei 2020. Volgens N. Belfor-Amoida worden Ramon Abrahams, Jenny  Simons en Ashwin Adhin, geprezen als sterke leiders binnen de partij. Beste N.Belfor-Amoida, gaat u de track-record van deze genoemde personen goed checken.

Idris Naipal

Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April