starnieuws

BLTO dreigt acties te verscherpen na Paasvakantie

28 Mar, 12:55
De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) kondigt aan dat acties zullen worden verscherpt na de Paasvakantie als uren waar docenten recht op hebben, niet worden uitbetaald. Dit hebben voorzitter René Bilkerdijk en secretaris Jennifer Ballo meegedeeld in een brief aan de directeur Beroepsonderwijs, Robby Holband. 

Op een eerdere brief van 18 maart is er geen reactie gekomen van de directeur. BLTO heeft een opsomming gegeven van scholen die niet in aanmerking zouden zijn komen voor de betaling van uren waarop zij recht hebben. Eind maart is de betaling niet geschied. 

Onderwijsinstellingen zoals het Praktijk Centrum Drambrandersgracht, het SOGK en overige BSO-scholen zijn niet uitbetaald. Ook hebben meerdere leerkrachten slechts een gedeeltelijke betaling gekregen. 

De bond heeft meegedeeld geen andere keus te hebben indien de betalingen niet vóór de laatste dag van de Paasvakantie worden uitbetaald. Dan zullen acties worden verscherpt. De leden zullen worden opgeroepen om niet naar hun werklocatie te gaan. Dit actiemodel zal gehandhaafd blijven totdat eenieder is uitbetaald.

"Wij rekenen er echter op dat u al uw invloed zal aanwenden om de verscherping van onze acties te voorkomen", schrijft BLTO aan de directeur Beroepsonderwijs.

Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April