starnieuws

EZ biedt ondernemers training aan over etikettering EU

27 Mar, 12:46

Het ministerie van EZ verzorgt een driedaagse online training voor ondernemers over etikettering en verpakking.
Ondernemers worden door het onderdirectoraat Interne Markt van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), kosteloos getraind in etikettering en verpakking. De onlinetraining die gisteren is begonnen, duurt tot donderdag. Het doel van de training is om de exporteurs en potentiële exporteurs bewust te maken van de vereisten voor verpakking en etikettering bij het exporteren naar de Europese Unie (EU).

De EU is een van 's werelds grootste afzetmarkten. Haar consumenten hechten veel waarde aan kwaliteit en veiligheid als het gaat om producten die ze consumeren. Om die reden is het cruciaal dat Surinaamse ondernemers begrijpen welke regels en voorschriften gelden voor etikettering en verpakking van producten die naar de EU worden geëxporteerd. Na de onlinetraining krijgen de deelnemers een certificaat, waarna er ruimte geboden zal worden voor tentoonstelling en verkoop van de producten. Ondernemers zullen na afloop van de training niet aan hun lot worden overgelaten, aangezien er een coaching traject zal worden ingebouwd.

Onderdirecteur Interne Markt, Sarita Jageswar, laat optekenen dat de etikettering en verpakking van producten niet alleen van belang zijn voor het behoud van kwaliteit en veiligheid, maar ook voor het voldoen aan regelgeving van de markten, waarnaar de ondernemers reeds exporteren of zullen exporteren. Als exporteurs en potentiële exporteurs dient u ongetwijfeld op de hoogte te zijn van de uitdagingen en vereisten die gepaard gaan met het betreden van deze winstgevende markt,ʺ benadrukt Jageswar.


Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April