starnieuws

Volksgezondheid en Frans-Guyana gaan nauwer samenwerken

28 Jan 2023, 12:38

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en zijn Frans-Guyanese collega feliciteren elkaar. (Foto: Volksgezondheid)
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft een bezoek gebracht aan het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (CHOG) in Saint-Laurent-du-Maroni. Er is een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheidszorg tussen de twee ministeries van Volksgezondheid getekend.

Er zijn diverse gesprekken gevoerd tijdens dit bezoek met de directie van het ziekenhuis en de lokale autoriteiten, om de samenwerking op te zetten tussen CHOG en het Marwina Ziekenhuis. Er zal een samenwerking aangegaan worden op het gebied van patiëntenuitwisseling. Ook samenwerken met onderwijs en het uitwisselen van kennis kwamen aan de orde.

Ook heeft de delegatie een rondleiding gehad in het ziekenhuis van de verschillende afdelingen waar het identiek probleem waarmee Suriname te kampen heeft naar voren is gekomen, namelijk het tekort aan verpleegkundigen, meldt het ministerie.

Later dit jaar zal er een memorandum of understanding worden getekend tussen Frankrijk en Suriname voor verdere samenwerking in de gezondheidszorg.


Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April