starnieuws

Column: Houtluizenspoor bewijs infiltratie drugsmaffia in bovenwereld

16 Nov, 00:59
Kluizen vol geld, goud, onroerend goed, luxe, invloedrijke personen en posities in bovenwereld en willen beslissen over leven en dood van mensen die je bestrijden, helpen niet als je wordt gepakt en veroordeeld. Daarom gaan drugsdealers die overal hun tentakels hebben, de strijd aan tegen mensen die drugscriminaliteit hard bestrijden. De drugsmaffia heeft de afgelopen periode gevoelige klappen gekregen. Belangrijke pionnen zijn gevangen genomen en het lukt topfunctionarissen niet - ondanks dat ze koninklijk worden beloond - om de weg te plaveien waardoor ze in elk geval niet worden uitgeleverd. 

Veel topcriminelen zijn wereldwijd gepakt en veroordeeld. Drugscriminelen zijn als de dood zo bang dat ze tegen de lamp kunnen lopen. Als ze niet kunnen infiltreren in bepaalde bestrijdingsunits die ook nog internationaal samenwerken met bestrijdingsorganisaties met klinkende namen, dan wordt de aanval geopend. Dan worden plannen beraamd om mensen te liquideren. Als dat moeilijk gaat, worden handlangers ingezet om via de bovenwereld strijd te voeren en stemming te maken, waarbij angstvallig van een mug een olifant wordt gemaakt. 

Mensen die drugsdealers, moordenaars, corruptelingen met hand en tand hebben verdedigd, zien de balken in hun eigen ogen niet, maar wel de splinters in andermans ogen. In Suriname is het normaal geworden dat drugsveroordeelden in Nederland, president en vicepresident worden, maar over de integriteit van anderen - die wel hun straf voor veel minder hebben uitgezeten - wordt gestruikeld. 

Het is goed mis in het land, want de drugsmaffia is erger dan houtluizen haast op alle niveaus geïnfiltreerd. Zelfs in de gezondheidszorg. Maisha Neus heeft als klokkenluider de audio gepubliceerd waarbij in 's Lands Hospitaal artsen bereid waren een bolletjesslikker buiten de politie en alle regels om, te opereren. Gelukkig dat er ook integere personen zijn, die aan de bel hebben getrokken. De patiënt die wist dat zijn leven op het spel stond, werd op de Intensive Care verwittigd dat de politie zou komen. Hij nam de benen en meldde zich na twee dagen te laat aan bij AZP. Hij heeft het avontuur met zijn leven betaald. 

De directeur die toen met verlof was, heeft iedereen die betrokken was gehoord en een dossier opgesteld. Dit is gestuurd naar de departementsdirecteur van Volksgezondheid. Ook de Narco is met de zaak bezig. Sinds september speelt deze zaak, maar blijkbaar is er niets gebeurd met het dossier op Volksgezondheid, dat op een steenworp is van 's Lands. Goed dat er klokkenluiders zijn die in actie zijn gekomen. In plaats van dreigen met opruiming van klokkenluiders, moeten ook medici aangepakt worden die hun diensten verlenen aan de drugsmaffia. Dit gedrag is buiten alle regels om en heeft niks te maken met medisch geheim!

Nita Ramcharan


Advertentie

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August