starnieuws

Man veroordeeld voor bedreiging

14 Dec 2018, 14:11
Firozkhan M. stond terecht voor diverse bedreigingen die hij heeft geuit. Ook zou hij de Vuurwapenwet hebben overtreden. Hij zou zijn ex-partner en haar vriend hebben bedreigd met een illegaal jachtgeweer. Op de rechtszitting van donderdag vonniste kantonrechter Marie Mettendaf hem en legde hem een celstraf van twaalf maanden op, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest en een proeftijd van drie jaar.

De kantonrechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. De verdachte heeft de bedreigingen steeds ontkend. Hij had een relatie van zeven jaar met zijn ex-vrouw. Uit deze relatie zijn er kinderen geboren. Enkele jaren terug zette zijn ex-vrouw een punt achter de relatie. Zij heeft nu een andere vriend. De verdachte bleef haar, de vriend en de kinderen bedreigen met de dood. Op een gegeven moment ging hij naar een winkel waar de vriend van zijn ex-vrouw ook was. Hij bleef de man bedreigen en de winkelier heeft dit verklaard aan de politie.

De politie trof het illegale jachtgeweer en zes scherpe patronen thuis bij de verdachte aan. Het wapen had de man gewikkeld in een rode doek en in zijn zitbank verstopt. Volgens advocaat Kries Bhoendie die de veroordeelde juridisch bijstond, staat zijn cliënt als een ‘rustige man’ bekend in zijn omgeving. Verder verzorgde de man nog zijn kinderen, maar de ex-vrouw vroeg om meer geld. Dat kon de man niet opbrengen. Het Openbaar Ministerie had een strafeis van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest en een proeftijd van drie jaar gevorderd.

Wanita Ramnath

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April