starnieuws

‘Su Aid’ wil dit jaar een half miljoen ophalen

10 Dec 2015, 06:17

Giwani Zeggen geflankeerd door Sidney Grunberg (links) en Asgar Koster. (Foto: René Gompers)


Stichting ‘Su Aid’ wil dit jaar SRD 500.000 inzamelen. Het geld is bestemd voor vijf tehuizen die zich bezighouden met kinderen en volwassenen die de hulp hard nodig hebben. De donaties kunnen gedaan worden bij Radio 10, ABC radio/ televisie en Sita’s Supermarkt in Nickerie. Personen die SRD 50 of het veelvoud daarvan geven, krijgen een lot. De prijs is een Toyota Raum 2007.

Su Aid is een initiatief van Asgar Koster, Giwani Zeggen en Sidney Grunberg. De inzamelingscampagne is in 2014 gestart en had als doel om de kerstpottenactie van het Leger des Heils te ondersteunen. De organisatie haalt gemiddeld SRD 100.000 per jaar op. Met Su Aid heeft de samenleving vorig jaar ruim SRD 400.000 gedoneerd aan de Surinaamse tak van de Salvation Army. Su Aid is enkele weken terug een stichting geworden deelt Zeggen mee. De stichting is alleen in december actief. “Dit is de periode waarbij mensen een goede tijd willen doormaken,” geeft Koster aan. “Het wordt niet zomaar de ‘most wonderfull time of the year’ genoemd.” Men mag wel het heel jaar door donaties doen. Het geld is veilig en de samenleving is gegarandeerd dat de gelden gebruikt worden waarvoor het opgehaald is, benadrukt Zeggen.

“Het was moeilijk maar uiteindelijk is er gekozen voor Huize Betheljada, de Mr Huber stichting, het Blindencentrum, Stigesu en het Zuster Dankerscentrum in Nickerie,” deelt Grunberg mee. Hij heeft enkele noden waarmee de tehuizen zitten, opgesomd. Bij Huize Betheljada moet een nieuwe vleugel van meubilair worden voorzien en de afwatering aangepakt worden. Bij het Blindencentrum is er materiaal nodig voor de lessen, bij de Huber stichting is het gebouw aan renovatie toe en moet het terrein aangepakt worden, zodat de bewoners niet de hele dag binnen hoeven te blijven. In het Zuster Dankerscentrum moet de wasruimte helemaal ingericht worden. Bij Stigesu wordt een afdeling bijgebouwd die ook gemeubileerd moet worden. Deze stichting heeft veel last van dieven. Het terrein heeft omrastering nodig.

Su Aid heeft veel partners dit jaar. Bijzonder is de gift van Pan American Motors; een Toyota Raum 2007. De auto wordt op de laatste dag van de campagne verloot. De inzamelingsactie begint vandaag om 8 uur op het bordes van Radio 10 en duurt tot 21 december. Giften en donaties worden ingezameld bij ABC radio en televisie en Sita’s Supermarkt in Nickerie. “We hopen meer dan SRD 500.000 op te halen,” hoopt Grunberg “Als er geld overblijft, kunnen wij meer tehuizen tegemoet komen.”

René Gompers

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April