starnieuws

Kabinet president distantieert zich van omstreden foto

27 Sep 2014, 21:35
De perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, deelt mee dat de foto van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring met de Nederlandse koningin Máxima door een onbevoegde persoon gemaakt en verspreid is. "Deze foto is niet afkomstig van het kabinet van de president. Geen van de leden die belast zijn met de voorlichting en mee zijn met de First Lady naar New York, hebben deze foto gemaakt en verspreid. Het kabinet van de president distantieert zich van de publicatie van de foto", zegt Limburg aan Starnieuws.

Limburg laat optekenen dat alle foto's die van de echtgenote van de president officieel worden verspreid, eerst worden gescreend. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft eerder bekendgemaakt dat de koningin "geen onderhoud had met de Surinaamse First Lady". De foto is ongevraagd gemaakt.

De omstreden foto is gemaakt tijdens een receptie van de secretaris generaal van de Verenigde Naties, waarbij diverse personen uitgenodigd waren. "Hierbij zijn zoals gebruikelijk officiële en informele foto's gemaakt. Het betreft een informele foto die ongevraagd is gemaakt. De ontmoeting vond ongezocht plaats als onderdeel van een reeks personen die voorgesteld werden", zegt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De gewraakte foto stond op de Facebookpagina van ambassadeur Henry Mac Donald. Het is intussen duidelijk dat Mac Donald de foto heeft gepubliceerd. Limburg wil geen namen noemen, maar laat duidelijk blijken dat 'de persoon buiten zijn boekje is gegaan'. De foto is intussen verwijderd van de Facebookpagina.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April