starnieuws

Belastingdienst neemt 'skalians' in beslag

09 Apr 2014, 22:00

Een 'skalian' op de Marowijnerivier waarmee goud wordt gewonnen.
In een grootscheepse actie op de Marowijnerivier zijn enkele 'skalians' in beslag genomen. Minister Andy Rusland van Financiën heeft vandaag een veldbezoek gebracht aan de operatie van de Belastingdienst en commissie Ordening Goudsector (OGS). Bij dit grootscheepse optreden worden maatregelen getroffen tegen skalianhouders die niet voldoen aan hun belastingverplichting.

Diverse 'skalians' verrichten mijnbouwactiviteiten in rivieren en op het stuwmeer. De OGS heeft de skalianhouders eerder geregistreerd. Hierna heeft de Belastingdienst de skalianhouders opgeroepen om aan hun belastingverplichtingen te voldoen. Hieraan is er geen gehoor gegeven. Vanaf dinsdag is de operatie gestart door de Belastingdienst met steun van de douane en OGS. Zolang de achterstallige betalingen niet voldaan zijn, blijven de 'skalians' in het bezit van de politie.

Rusland toonde zich tevreden met de aanpak en deskundigheid waarmee de Belastingdienst de skalianhouders heeft aangeslagen. Er zijn ruim twintig belasting ambtenaren in Snesie Kondre voor deze operatie en ze blijven daar ongeveer vier dagen. Meerdere acties, die samen met het OGS ook in andere gebieden uitgevoerd zullen worden, zijn aangekondigd.

Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April