starnieuws

Tweede krachtige aardbeving in Chili

03 Apr 2014, 11:00
Een krachtige aardbeving met een kracht van 7.6 op de schaal van Richter heeft het noorden van Chili vanmorgen getroffen. De beving komt iets meer dan 24 uur na de hevige aardbeving met een kracht van 8.2. De zware aardbeving van dinsdag heeft aan zes mensen het leven gekost, 2.600 huizen vernietigd en heeft geleid tot massale evacuaties.

Er werd na de beving een tsunami-alarm afgekondigd voor Chili en Peru. Maar die is later opgeheven nadat de getroffen kustgebieden golven zagen van nog geen meter hoog. De beving van vandaag is de sterkste van bijna 100 naschokken. Er zijn geen meldingen van schade als gevolg van de laatste aardbeving. President Michelle Bachelet bevond zich ook onder degenen die vandaag zijn geëvacueerd.

Door de naschok wiebelden gebouwen en renden mensen de straten op in de haven van Iquique, een van de steden die dinsdagavond is getroffen door de aardbeving. Het centrum van de jongste aardbeving was 23 kilometer ten zuiden van Iquique. Volgens het Amerikaans Geologische Centrum vond de laatste beving plaats op een diepte van 20 kilometer. Het is gevoeld in het zuiden van Peru, waar de bewoners van de steden Tacna en Arequipa ook hun huizen uit zijn gevlucht.

Ondanks de kracht van de bevingen valt de schade in Chili mee. Sommige zakenpanden in de regio zijn vernietigd door brand, terwijl vissersboten zijn gezonken of beschadigd in de Iquique haven. Zo’n 40.000 bewoners in Tarapaca zijn nog verstoken van elektriciteit.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April