starnieuws

A20 en DOE geven elkaar formeel het ja-woord

11 Jul, 08:25

A20 topman Steven Reyme en DOE voorzitter Steven Alfaisi drukken elkaar de hand. De samenwerking is beklonken woensdagavond. (Foto: René Gompers)
A20 (Alternatief 2020) en DOE (Democratie en Ontwikkeling in Eenheid) hebben na 4 jaren 'flirten' eindelijk besloten een serieuze relatie aan te gaan. Het doel van de samenwerking is om bij de verkiezingen van 2025 zodanig zetelwinst te halen om in het regeercentrum te kunnen komen. "Het volk smacht naar iets nieuws, dit is een alternatief," hebben voorzitters Steven Alfaisi van DOE en Steven Reyme van A20 enkele keren benadrukt.

De samenwerking is woensdagavond bekrachtigd met een overeenkomst -de intentieverklaring is in november 2020 getekend-  in het Lalarookh gebouw, door de besturen van beide partijen. "DOE, A20, eindelijk is het zover," riep Reyme. "We hebben gehosseld. W'e freyri 4 yari keba. Dus ef' y'e freyri 4 yari da a huwelijksaanzoek mus' kon toch. Dat is gebeurd. Nu kunnen we rustig zeggen: A20 en DOE, we zijn 1."

Alfaisi merkt op: "Vandaag moet markeren dat twee progressieve jonge partijen hebben besloten om samen te komen, om waar de samenleving naar hunkert, inhoud te geven. En dat is integer en eerlijk leiderschap. Wat je zegt moet je doen, en wat je doet moet je zeggen. Niet iets zeggen vandaag en morgen iets anders doen, dat is geen integriteit. Daarmee begint het en daarmee eindigt het."

De partijen gaan op de lijst van A20 meedoen aan de verkiezingen. Op nummer 2 zal Reyme staan, de nummer 1 komt van DOE maar wie dat wordt moet nog bepaald worden. Aangegeven is dat gemikt wordt op genoeg zetelwinst om "regeerverantwoordelijkheid te mogen dragen." A20 en DOE zijn nog in gesprek met andere politieke partijen en is de kans groot dat de samenwerking wordt uitgebreid.


Advertentie

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July