starnieuws

Koopkrachtversterking gepensioneerden wordt uitbetaald

10 Jul, 06:52
De gepensioneerde ambtenaren zullen deze maand de koopkrachtversterking van SRD 2.500 normaal ontvangen. Starnieuws verneemt dat de regering groen licht heeft gegeven aan het Pensioenfonds en Cebuma om de uitbetaling te doen.

De koopkrachtversterking voor ambtenaren en met hen gelijkgestelden van SRD 3.500 per maand was geldig tot en met juni. Er wordt door de regering en diverse groepen van de vakbeweging onderhandeld over salarisverhogingen en andere voorzieningen vanaf deze maand.

De regering en de vakbeweging zijn nog steeds in overleg met elkaar. De bedoeling is dat uiterlijk eind van deze maand overeenstemming wordt bereikt over de salarisverhoging en ook over de stroomtarieven. Donderdag komen regering en vakbeweging weer bijeen.

Er is al in principe overeenstemming over de voortzetting van de koopkrachtversterking tot en met december. Daarna zal deze in het salaris worden geïncorporeerd. Maar de puntjes moeten nog op de i worden gezet. Aangezien de pensioenen medio deze maand moeten worden uitbetaald, is er fiat gegeven om de koopkrachtversterking uit te betalen aan de gepensioneerden.

Advertentie

Wednesday 23 October
Tuesday 22 October
Monday 21 October