starnieuws

Onderhandelingen over salarissen deze maand rond

09 Jul, 00:00
President Chan Santokhi heeft bij de opening van de International Mall of Suriname meegedeeld dat eind van deze maand de salarisverhoging van ambtenaren en met hen gelijkgestelden, rond zal zijn. De regering is bezig met de onderhandelingen met de vakbeweging. Hij benadrukte dat er teruggegeven wordt aan de werkende klasse. De koopkracht wordt verder versterkt. Mensen moeten in staat zijn meer te doen met hun geld. De belastingvrije grens is reeds opgetrokken naar SRD 9.400 per maand.

Vakbondsleider Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de president de verschillende vakbondsgroepen ontvangen heeft. Er is gesproken over de energietarieven en de salarisverhogingen. Donderdag is er een vervolgbijeenkomst. Over de energietarieven lijkt er nu eindelijk een doorbraak te komen. Er moeten nog puntjes op de i worden gezet.

Hoewel er overeenstemming is dat de koopkrachtversterking van SRD 3.500 voor ambtenaren wordt voortgezet, moet er formeel een mededeling worden gedaan aan het Pensioenfonds en Cebuma dat voor de gepensioneerden deze maand de koopkrachtversterking van 70% wordt overgemaakt. Als dat niet gebeurt, zal de uitbetaling niet kunnen plaatsvinden medio deze maand. Eerder was het bedrag overeengekomen tot juni. Vanaf juli tot december moet nog worden geformaliseerd, merkt Miskin op.

De regering onderhandelt met drie groepen van de vakbeweging apart over salarisverhoging. Er wordt gesproken met Ravaksur Plus. Hier maken de onderwijsbonden FOLS, BvL en ALS ook deel van uit. Daarnaast wordt er onderhandeld met de veiligheidsbonden en de derde groep is de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat over de hele linie hetzelfde percentage aan verhoging wordt gegeven.

Advertentie

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July