starnieuws

PL pleit voor opheffen alle vormen van ongelijkheid

01 Jul, 22:31
De afschaffing van de slavernij herinnert ons aan een drie eeuwen lang gedeeld verleden van enerzijds onrechtmatig verkregen voorspoed en welvaart over de ruggen van de tot slaaf gemaakten en anderzijds opgelopen leed en trauma’s door de tot slaaf gemaakten en hun nazaten.

Het slavernijverleden herinnert ons echter niet alleen over dit grote onrecht jegens de tot slaaf gemaakten en hun nazaten, maar tevens over hun moed, veerkracht en verzet om deze mensonterende scheve verhouding binnen de samenleving te beëindigen.

Heden ten dage staan wij als land nog steeds voor de grote uitdaging om economische, sociale en politieke ongelijkheid het hoofd te bieden om een sterk Suriname te creëren.

Laten wij als Surinamers, naar het voorbeeld van de getoonde moed, veerkracht en verzet van de tot slaaf gemaakten, gezamenlijk werken aan het opheffen van alle vormen van ongelijkheid binnen onze samenleving om als volk langzaam maar zeker een stevige basis te leggen voor daadwerkelijke natievorming en ontwikkeling.

De Pertjajah Luhur wenst alle Surinamers een fijne Keti Koti viering toe.

Salam Paul Somohardjo
Voorzitter


Advertentie

Thursday 04 July
Wednesday 03 July
Tuesday 02 July