starnieuws

167 bloeddonoren gehuldigd voor levensreddende daad

21 Jun, 20:33

Personen die minimaal 30 keer bloed hebben gedoneerd, zijn onderscheiden door president Chan Santokhi. Door hun daad worden veel levens gered. (Foto: Kabinet van de President)
167 bloeddonoren zijn gisteren gedecoreerd door president Chan Santokhi. 63 zijn benoemd tot Ridder in de Ereorde van de Gele Ster, 71 tot Officier in de Ereorde van de Gele Ster en 33 tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. Het Surinaamse Rode Kruis vierde het 84-jarig bestaan.

De president sprak zijn waardering uit voor de bijdragen van de bloeddonoren en erkende hun inzet. Donoren die meer dan dertig keer bloed hebben gegeven, ontvingen een medaille. “Bloeddonoren zijn bijzondere mensen met een uniek karakter. Hun daad is een vorm van solidariteit, hulpvaardigheid, menselijkheid en edelmoedigheid,” gaf president Santokhi aan.  

Veel mensen beseffen niet of nauwelijks hoeveel levens, alleen al door het doneren van bloed, worden gered, stelde de president. Gezien de behoefte aan vrijwilligers riep hij de gemeenschap, in het bijzonder jongeren, op om zich aan te melden bij de Bloedbank en een bijdrage te leveren aan deze heldendaad. “Elkaar helpen is het mooiste geschenk dat iemand kan geven, en dat is waar bloeddonoren voor staan”.

William Saide, een van de bloeddonoren liet weten hoe dankbaar hij is voor de waardering die hij ontving voor zijn donorschap, meldt de Communicatiedienst Suriname. Hij vindt het een voorrecht om anderen op deze manier te mogen helpen. Saide is door de, president Santokhi, benoemd geworden tot Officier in de Ereorde van de Gele Ster.


Advertentie

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July