starnieuws

Volksgezondheid en bonden overleggen vandaag met elkaar

21 Jun, 06:48
Het ministerie van Volksgezondheid moet de bonden bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) vanmiddag ontvangen. Dit is afgesproken bij de rechter woensdag. Partijen moeten via dialoog tot een oplossing komen over de vervoers- en kledingtoelage.

De Algemene Bond van Personeel bij Volksgezondheid, de Bond van Inspecteurs bij de Milieu Inspectie en de Bond van Personeel van het BOG moesten voor de rechter verschijnen. Volksgezondheid had een kort geding aanhangig gemaakt, nadat de dienstverlening vanaf maandag was gestremd.

De Staat vindt dat de acties onterecht waren. De bonden onder leiding van David Bakker hebben getracht deze kwestie te bespreken, zonder het gewenste resultaat.

Partijen hebben tijdens de zitting de mogelijkheid besproken om de acties op te schorten en binnen twee tot vier weken tot een oplossing te komen, meldt het Hof van Justitie.

De kantonrechter heeft beslist dat de uitnodiging van de directeur aan de bonden en het verslag van de onderhandelingen naar hem worden opgestuurd en dat de acties worden opgeschort. De vervolgzitting zal over circa twee weken plaatsvinden. De exacte datum is nog niet bekend.

Advertentie

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July