starnieuws

EK 2024: Engeland mist kans om Groep C te winnen

20 Jun, 14:57

Captain Harry Kane bewijst dat hij nog steeds kan leveren. Hij opent de score tegen de Denen in Frankfurt.(Getty Images)

Voor de Denen knalt Morten Hjulmand de gelijkmaker binnen. (Getty Images)
Engeland zal zich als tweede land kwalificeren voor de laatste 16 van Euro 2024 met nog één wedstrijd te gaan als het Denemarken vandaag verslaat. Maar ook de Denen kunnen gouden zaken doen in het duel in Frankfurt. Partijen houden zich na een inspiratieloos optreden van de ploeg van Gareth Southgate in balans, 1-1.

Niemand minder dan de Engelse captain Harry Kane begint zijn toernooi met een mooie finish van dichtbij na prachtig werk van Kyle Walker.

Walker profiteert ervan als Victor Kristiansen achterin in slaap valt en een afgeweken lage pass geeft die uiteindelijk eindigt voor de voeten van Kane, die geen fout maakt.

Denemarken 0-1 Engeland
Harry Kane (4) evenaart Michael Owen en Wayne Rooney (beiden 4) als spelers die voor Engeland scoren op de meeste grote toernooien (WK/Euro). Dit is het vijfde grote toernooi van Harry Kane en zijn vierde als aanvoerder. Hij blijft maar leveren.

De Engelsen gaan overliggen en gaan niet meer op zoek naar de 2-0. Ze lijken inspiratieloos.

In de 34e minuut straft Denemarken af met nog een afstandsdoel op dit toernooi. Morten Hjulmand met de gelijkmaker.

Verschrikkelijk van Engeland als ze de bal weggeven uit een inworp. Het belandt aan de voeten van Morten Hjulmand, die besluit een pop te maken op ongeveer 25-30 meter afstand.

Jordan Pickford ziet het te laat en Denemarken heeft de gelijkmaker.

Op slag van rust komt Denemarken opnieuw. Hjulmand zijn inspanning wordt teniet gedaan door Pickford.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate was dan toch niet zo ontevreden over het spel in de eerste helft. Hij behoudt het vertrouwen in de basiself.

Engeland is overal, dat is te merken. Langzaam, lusteloos, van de ene kant van het veld naar de andere gaand, maar ze komen nergens mee. Er zijn geen lopers, geen beweging.

Tien minuten in de tweede helft en Phil Foden raakt het houtwerk. Foden pakt Kasper Schmeichel bijna met een schot dat tegen de paal stuitert en in veiligheid terugkeert.

Beide coaches vinden de tijd rijp voor wissels.

Engeland was niet op zijn best, maar slaagde er bijna in de leiding te heroveren.

Uiteindelijk lijkt Engeland tevreden te zijn met een gelijkspel. De Denen blijven druk zetten. De score verandert niet. Na 94 minuten spelen klinkt het laatste fluitsignaal.
Advertentie

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July