starnieuws

EK 2024: Servië benut laatste trap van de wedstrijd, 1-1

20 Jun, 12:16

Zan Karnicnik breekt de impasse in de 68e minuut van de wedstrijd in de Allianz Arena tegen Servië. (Getty Images)

In het duel tegen Slovenië zorgt de Serviër Luka Jovi voor een late drama. (Foto: Reuters)
In groep C kijken Slovenië en Servië elkaar in de ogen. Slovenië heeft nog nooit een wedstrijd op een EK gewonnen. De Slovenen begonnen hun Groep C-campagne helder en kwam van een achterstand om Denemarken op een 1-1 gelijkspel te houden. Na de nederlaag tegen Engeland moét Servië eigenlijk winnen. In de Allianz Arena wordt het een dramatische 1-1.

Geen klassieker gedurende de eerste 45 minuten en het dreigt de eerste 0-0 van het toernooi te worden. Maar de wedstrijd werd pas in de laatste vijftien minuten wakker en hopelijk kunnen we wat doelpunten maken.

Servië heeft in de eerste helft tegen Slovenië (6) evenveel schoten gehad als in de hele wedstrijd tegen Engeland, terwijl Slovenië in de eerste helft tegen Servië acht schoten had, wat drie meer is.

In de 68e minuut wordt de impasse doorbroken.
De bal wordt prachtig uitgespeeld naar Timi Max Elsnik aan de linkerkant en die legt hem zomaar op een bord voor Zan Karnicnik voor doel. Het enige wat hij hoeft te doen is hem naar de achterkant van het net te leiden.

Slovenië op weg naar een allereerste EK-overwinning? Fans van Slovenië bruisen op de tribunes. Servië is goed aan de tweede helft begonnen, maar heeft geen enkele kans benut.

Zan Karnicnik wil er nog een! Hij slaat met zijn rechtervoet op de rand van het gebied richting de onderste verre hoek, maar het gaat net naast.

Servië heeft ongeveer 30 seconden om op het laatste moment de gelijkmaker te maken. Ze winnen een hoekschop. De keeper komt naar voren. Late drama!

Slovenië kan het niet geloven. De spelers zitten op het veld met hun hoofd in hun handen. Ze waren 30 seconden verwijderd van hun allereerste overwinning op een EK-toernooi.

Servië had de hele wedstrijd nauwelijks een behoorlijke kans gehad, maar op de een of andere manier vonden ze een manier.

Letterlijk de laatste trap van de wedstrijd! Wat een afsluiting van de wedstrijd.

De hoekschop wordt in het midden van een erg overvolle box geslagen. Luka Jovic wordt in het strafschopgebied geduwd en getrokken, maar weet op de een of andere manier zijn kopbal tegen de achterkant van het net te richten. De Serviër Luka Jovic scoort zijn eerste doelpunt in de 96e minuut en het laatste fluitsignaal klinkt.

Absolute taferelen in dit stadion. De Servische fans die springen van vreugde en drankjes die overal heen gaan, maar aan de andere kant zie je de Sloveense fans met hun hoofd in hun handen van ongeloof over wat ze zojuist hebben gezien.