starnieuws

Voldoende keurmeesters bij Ied-ul-Adha zondag

13 Jun, 08:54

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken
Ied-Ul-Adha, het offerfeest valt dit jaar op zondag 16 juni. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken geeft de verzekering dat organisaties die het feest zondag vieren, gerust kunnen slachten, omdat de keurmeesters van Landbouw Veeteelt en Visserij, aanwezig zullen zijn op de geregistreerde locaties.

De bewindsman legt uit dat het elk jaar, gebruikelijk is dat het ministerie, moslimorganisaties om advies vraagt voor het vaststellen van een nationale feestdag. “Ook dit jaar was dat niet anders,” benadrukt Somohardjo. Er is, volgens hem advies gevraagd aan de drie grote moslimorganisaties; de Surinaamse Islamitische Vereniging, de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA_ en de Madjilies Moeslimien Suriname. Op basis van de meerderheid is besloten om het offerfeest op 16 juni te houden.

Voor de SMA valt de dag van de viering van het Ied-ul-Adha feest op maandag 17 juni. De bewindsman, die zelf ook tot de SMA behoort, zegt dat hij zowel op zon- als de maandag het feest zal vieren, welke drie dagen lang duurt. Het is één van de twee belangrijkste dagen voor de moslims. “Op deze dag leren wij over offervaardigheid, bereidheid tot offeren en gehoorzaamheid.”


Advertentie

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July