starnieuws

Organisatie dik tevreden over Bouw- Woon- en Huishoudbeurs

02 May, 02:56

Prefabricated Technologies Suriname NV (PTS NV) is door de jury en bezoekers van de beurs uitgeroepen tot de beste exposant. (Foto's: René Gompers)

De Surinaamse Fijn Schaverij (SFS) die ook meegedaan heeft met een prefab huis op het terrein, is op de tweede plaats geëindigd.

Vijf exposanten: PTS, SFS, Kunen, Hatramij, Samara Trading & Hip Interior zijn uitgeroepen tot de beste van de 74 ondernemingen.

De 11e editie van de Bouw- Woon- en Huishoudbeurs, was heel goed bezocht.
De 11e editie van de Bouw- Woon- en Huishoudbeurs, is achter de rug. De organisatie is "zeer tevreden": Mooi weer op alle 5 dagen, meer dan 20.000 bezoekers, steengoede participanten en nieuwe buitenlandse contacten die op de volgende editie willen staan. Prefabricated Technologies Suriname NV (PTS NV), de Surinaamse Fijn Schaverij (SFS) - hebben met prefab huizen op de beurs gestaan - en Kunen Keukens & Interieurbouw, Hatramij, Samara Trading & Hip Interior, zijn volgens een jury, de bezoekers en de standhouders zelf, de beste exposanten geweest.

74 ondernemingen hebben meegedaan in 108 stands. Er hebben voor het eerst bedrijven uit Nederland, Curaçao en Dubai meegedaan. Een bijzonderheid was de aanwezigheid van 7 commerciële banken. Zij boden naast de gewone leningen ook nieuwe hypotheekproducten aan met lage rentes om de mensen tegemoet te komen die buiten het overheidsproject vallen. De overheid en de Centrale Bank van Suriname stellen burgers in staat om tot maximaal SRD 1.6 miljoen tegen 7 procent rente per jaar te lenen om een huis te bouwen, te kopen of te renoveren.

De beurs heeft - ondanks de financiële crisis in het land - wederom zijn nut bewezen, merkt Wierash Gangaram Panday op. Hij is voorzitter van Stichting Welzorg Suriname, de organisator van het evenement. "Er is aangetoond dat men informatie zoekt over alles wat met wonen, bouwen en het huishouden te maken heeft. Woningnood is een issue, mensen zoeken naar mogelijkheden om een eigen huis te hebben. En er zijn ondernemers die kunnen helpen. Als de beurs niet nodig was zouden er niet zoveel exposanten meedoen. En de mensen zijn er massaal op afgekomen."

"Ik ben zeer tevreden, zeer tevreden," deelt een blijde Gangaram Panday mee. "Het zijn 5 mooie dagen geweest, we hebben het weer ook mee gehad. De exposanten waren heel professioneel en spectaculair, de gemeenschap heeft er gretig gebruik van gemaakt. Alle dagen waren we druk bezocht. Tevreden gezichten, de exposanten hebben hun producten goed kunnen promoten en hebben goed zaken gedaan. Ze zijn blij, dan ben ik ook blij." Bezoekers, exposanten een jury bestaande uit professionals uit de woon- bouw- en huishoudwereld, hebben bepaald wie de 5 beste exposanten zijn geweest. Van 1 naar 5 zijn dat PTS, SFS, Kunen, Hatramij, Samara Trading & Hip Interior.

De locatie van de beurs, @Live Entertainment Centre, meer bekend als het Flamboyant Park, schijnt te klein te worden voor het evenement. De organisatie heeft flink wat huiswerk meegekregen voor de 12e editie. Bij het registreren van exposanten voor de afgelopen beurs, is door de beperkte ruimte op de locatie, een aantal geweigerd om deel te nemen. Maar nu heeft een nieuwe groep uit het buitenland laten weten dat ze ook wil meedoen bij de volgende editie. Er zal in elk geval groter uitgepakt worden, kondigt Gangaram Panday aan.

Advertentie