starnieuws

Argentinië zegt Venezolaanse oppositieleiders te huisvesten

28 Mar, 06:54

De Argentijnse ambassade in Caracas, Venezuela, zou bescherming bieden aan zes leden van de Venezolaanse oppositiecoalitie. (Foto: AP)
De Argentijnse president Milei heeft zijn Venezolaanse tegenhanger Nicolas Maduro gewaarschuwd voor acties die ambassadepersoneel 'in gevaar kunnen brengen'. Volgens het kantoor van de Argentijnse president Javier Milei hebben leden van de Venezolaanse oppositiecoalitie hun toevlucht gezocht in de Argentijnse ambassade in Caracas.

"We hebben politieke oppositieleiders ondergebracht in onze ambassade in Caracas", zei presidentswoordvoerder Manuel Adorni woensdag op een persconferentie in Buenos Aires. "Wij roepen op tot een spoedige oplossing."

Slechts één dag eerder had de regering van Milei een verklaring uitgegeven waarin zij haar "bezorgdheid" uitte over de "daden van intimidatie en vervolging, gericht tegen politieke figuren in Venezuela".

Milei waarschuwde ook zijn Venezolaanse tegenhanger, Nicolas Maduro, voor "elke opzettelijke actie die de veiligheid van Argentijns diplomatiek personeel of Venezolaanse burgers onder de bescherming van de ambassade, in gevaar brengt".

De aankondiging komt op een moment dat leden van de Venezolaanse oppositiecoalitie geconfronteerd worden met arrestatiedreigingen, te midden van een verhit verkiezingsseizoen.

Maduro streeft naar een derde ambtstermijn van zes jaar, en critici hebben hem ervan beschuldigd populaire oppositiekandidaten te willen laten ontsporen en te intimideren, om een overwinning veilig te stellen.

Vorige week arresteerde de regering van Maduro bijvoorbeeld twee oppositieleden en vaardigde arrestatiebevelen uit voor ongeveer zes anderen.

Hoewel in de verklaring van Argentinië niet wordt gezegd welke oppositieleden hun toevlucht zochten in de ambassade van Caracas, wordt aangenomen dat zij tot degenen behoren tegen wie arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd.

De verklaring maakte ook niet bekend hoeveel Venezolanen bescherming zochten in de ambassade.

Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April