starnieuws

Politiebond verhoogt uitkering bij overlijden leden

26 Mar, 02:56

Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond.
Er is een belangrijk besluit genomen op de recente algemene ledenvergadering (alv) van de Surinaamse Politiebond over de uitkering bij overlijden van politieambtenaren. De premie en de uitkeringen zijn verhoogd, zegt voorzitter Poetini Atompai in gesprek met Starnieuws. De uitkering wordt meer in overeenstemming gebracht met de kosten die gemaakt worden bij een uitvaart.

Het bestuur heeft toestemming gekregen van de alv om de premie van het overlijdensfonds te verhogen.  In plaats van SRD 120 wordt deze verhoogd naar SRD 250. Atompai merkt op dat de uitkering tot nu toe slechts SRD 20.000 was bij overlijden. De kosten zijn nu vele malen hoger. Nu zullen de nabestaanden een uitkering van SRD 75.000 ontvangen bij overlijden. Verder heeft de alv besloten dat een lid dat met pensioen gaat geen premie meer hoeft te betalen.

Verder is ook besloten om het bedrag voor persoonlijke leningen te verhogen. Tot nu toe konden leden SRD 10.000 lenen. Per eind april wordt het bedrag verhoogd naar maximaal SRD 25.000. Er was behoefte aan de verhoging, zegt Atompai. Hij is ingenomen met deze twee besluiten van de alv.



Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April