starnieuws

President: Jaar van de Draak komt op juiste moment

11 Feb, 04:52

Het Jaar van de Draak is zaterdag ingeluid. De verwachtingen voor dit jaar zijn hoog aangezien de draak diverse positieve eigenschappen heeft. (Foto's: René Gompers_
Kleurrijk, gedisciplineerd, energiek, spetterend en lekker eten.  Zaterdag is in het Anthony Nesty Sporthal op feestelijke wijze het Chinees Nieuwjaar - het Jaar van de Draak- ingeluid. President Chan Santokhi merkt op dat het een bijzonder jaar wordt: de Draak wordt verwelkomd op het moment dat het land uit de economische crisis komt en zijn kenmerken van kracht, moed, welvaart en vooruitgang, de elementen zijn waarmee de volgende fase van ontwikkeling wordt ingeluid.

Het nieuwjaarsfeest wordt tot en met zondagavond gevierd in en bij de sporthal. Naast culturele optredens op het grote podium is er ook een Temple Fair - meer een verkoopbeurs- op het terrein. Het evenement, georganiseerd door de Suriname Chinese United Association (SCUA) en de Chinese ambassade, is behoorlijk druk bezocht geworden.


"Het jaar van de Draak komt op het moment dat wij als land uit de diepe financieel economische crisis komen," haalt Santokhi aan tijdens zijn toespraak. "Het is op het juiste moment dat we het Jaar van de Draak verwelkomen omdat de Draak bijzondere kenmerken heeft. Na deze fase van hervormingen en herstel…en dat is wat we in de Draak zien, het symbool van kracht, moed, vooruitgang en welvaart voor iedereen. En de energie van de draak hebben we ook nodig om als natie vooruitgaan."


Santokhi merkt op dat hoewel de diplomatieke relatie met China nogal jong is, de relatie met China al 170 jaren bestaat.  Het staatshoofd is erkentelijk voor de verworvenheden zoals het uitgroeien van 'omu' naar de hoogste niveaus van alle sectoren en ook in de politiek, hun inzet voor het "verhogen van het welzijn" van de samenleving tot in het verre binnenland. De president heeft voor de Chinese gemeenschap geapplaudisseerd.

Ambassadeur Han Jing en Santokhi hebben benadrukt dat de relatie met China een stevige is en nog lang zo gaat blijven. Investeringen zijn gaande en er komen meer. Santokhi heeft meegedeeld dat er voorbereidingen worden getroffen voor zijn bezoek aan China. Hij heeft onderstreept dat Suriname de 'One China Policy' ondersteunt.

Advertentie