starnieuws

Zondag extra aandacht voor het huwelijk

10 Feb, 20:55
Stichting Worldwide Marriage Encounter Suriname besteedt op de tweede zondag in februari, de Internationale Dag van het Huwelijk, aandacht aan het sacrament van het huwelijk. Het onlosmakelijk verbond van leven en liefde dat man en vrouw aangaan. 

Benadrukt wordt dat "het huwelijk een belangrijk fundament is voor ons persoonlijk geluk én voor het succesvol grootbrengen van  kinderen. Dit geeft direct ook aan wat het belang is van een stabiel huwelijk voor de totale samenleving".

Uit cijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek blijkt dat ongeveer 1 op de 3 huwelijken in ons land eindigen in een scheiding. Zeker geen gezonde situatie voor de ontwikkeling van de samenleving.

Worldwide Marriage Encounter is een organisatie die wereldwijd werkt aan het bevorderen van stabiele huwelijken door middel van groei en verdieping van de huwelijksrelatie. Deze organisatie is ook in Suriname actief. De stichting wordt geleid door Remi Mohamedsaid, zegt bestuurslid Ronald Grunberg desgevraagd aan Starnieuws.

Morgen wordt in samenwerking met de katholieke kerken tijdens de zondagse viering aandacht besteden aan het huwelijk.


Advertentie