starnieuws

President wil voorstellen voor sportprojecten

09 Feb, 22:49

President Chan Santokhi heeft samen met minister Immanuel diverse betrokkenen bij het sportbeleid ontvangen. Er moet actie worden ondernomen. (Foto: CDS)
President Chan Santokhi heeft met diverse betrokkenen bij het sportbeleid afspraken gemaakt om projectvoorstellen in te dienen. De president en minister Gracia Immanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport hebben samen met deskundigen van het directoraat Sportzaken, vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en Planning en de Commissie Sportzaken van het Kabinet van de President, een uitgebreid onderhoud gehad.

De samenleving moet volgens de president binnen korte tijd tastbare resultaten zien over de uitvoering van het sportbeleid van de regering. Daarbij gaf Santokhi te kennen op korte termijn de tastbare zaken te willen zien en dat de gemeenschap goed genoeg ingelicht wordt over het sportbeleid. De teams krijgen als opdracht mee om heel snel bij mekaar te komen en de projectvoorstellen te bespreken en te kijken welke middelen aangesproken kunnen worden om sportprojecten ten behoeve van de samenleving te kunnen uitvoeren. 

Er is van gedachten gewisseld over het decentraliseren van het sportbeleid, het uitwerken van voorstellen ter verbetering van de subsidie aan sportorganisaties, ondersteuning aan sporters en de renovatie van diverse sportfaciliteiten. De president is ervan overtuigd dat met een goede onderlinge samenwerking en afstemming, veel meer bereikt kan worden op sportgebied ten behoeve van de samenleving, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Minister Immanuel juicht het initiatief van het staatshoofd toe om de samenwerking tussen de verschillende teams, belast met de uitvoering van het sportbeleid, te bevorderen. Zo kunnen volgens haar meer resultaten door de regering worden neergezet. “Met de weinige middelen vanuit het ministerie doen we er alles aan om sportorganisaties en sporters te helpen wanneer zij aankloppen voor subsidies en plegen we renovaties van kleine projecten. Met de huidige middelen kunnen we heel weinig doen, maar als wij samenwerken, denk ik dat we heel wat kunnen bereiken”, benadrukt de minister.


Advertentie

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July