starnieuws

President weer terug in Suriname

19 Nov, 10:55

President Chan Santokhi is gisteravond teruggekeerd van zijn reis naar Saudi-Arabië. Hij heeft deelgenomen aan de eerste summit van de Caricom en Saudi-Arabië.
President Chan Santokhi is gisteravond weer teruggekeerd naar Suriname. Hij was via Barbados naar de Caricom-Saudi-Arabië summit vertrokken. Deze is van 16-18 november gehouden in Saudi-Arabië. "Samen met mijn ambtgenoten van de Caricom hebben we gesproken over partnerschappen te versterken en samenwerking te bevorderen tussen Saudi-Arabië en de Caribische regio", laat de president optekenen.

Deze reis was volgens Santokhi "van groot belang om onze positie in de wereld te versterken en te praten over samenwerking op het gebied van economie, investeringen, handel, toerisme en meer. Ik heb aangegeven dat de sterke relaties moeten blijven bestaan tussen onze private sector en de investment agencies. Ook heb ik daarbij aangegeven dat Suriname de mogelijkheid heeft om aan landbouw op grote schaal te doen, en grote potentie heeft wat betreft de carbon credits."

De Saudische regering heeft betrokkenheid getoond bij milieukwesties en heeft $1 miljard toegezegd voor een bedrijf ter ondersteuning van opkomende naties. "Als president van Suriname vind ik het belangrijk dat wij deze kansen niet missen. Ik waardeer de betrokkenheid en kijk uit naar de economische kansen, het aantrekken van investeringen, en het versterken van diplomatieke betrekkingen met Saudi-Arabië, wat kan bijdragen aan de algehele ontwikkeling en groei van Suriname."

Advertentie