starnieuws

IDB Caribbean en Raghoebarsing bespreken samenwerking

19 Nov, 16:48

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning ontvangt IDB Caribbean General Manager Anton Edmunds.
General Manager van de IDB Caribbean, Anton Edmunds, en minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning hebben in Paramaribo een onderhoud gehad met elkaar over de toekomstige samenwerking. De focus lag hierbij op fiscaal beleid, onderwijs, infrastructuur, agrarisch, volksgezondheid, sociaal, milieu en cultuur. Het bedrag dat voor deze sectoren in de komende vijf jaren beschikbaar wordt gesteld is ongeveer US$ 340 miljoen. Daarnaast zullen ook schenkingen in de vorm van projecten en technische assistentie van de IDB ontvangen worden.

Binnen de bank houdt de General Manager toezicht op en draagt bij aan de IDB strategie en het beleid van zes Caribische lidlanden. Het gaat om de landen Barbados, Bahama's, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad & Tobago. Afstemming met de lidlanden is essentieel, zegt het ministerie. Daarom heeft Edmunds een bezoek gebracht aan de minister.

Centraal in de gesprekken stond de toekomstige samenwerking tussen Suriname en de IDB. Er werd verder ook van gedachten gewisseld over de huidige sociaal, financieel economische situatie, de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds en de ondersteuning van de IDB. Edmunds is positief over de ontwikkelingen en heeft toegezegd dat de bank Suriname waar nodig zal blijven ondersteunen.

De minister vroeg naast de projecten in verschillende prioriteitssectoren aandacht voor goed bestuur en de versterking van onze kerninstituten.Advertentie

Thursday 25 July
Wednesday 24 July
Tuesday 23 July