starnieuws

MIA constateert alarmerende gevallen fraude met paspoorten

21 Sep, 00:00
Het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA) heeft de BLUE Alert gelanceerd vanwege alarmerende gevallen van frauduleuze handelingen met paspoorten en andere reisdocumenten. Deze zorgwekkende trend vereist dringende aandacht van overheidsinstanties én het publiek om de integriteit van de identiteitsdocumenten te waarborgen en de veiligheid van reizen wereldwijd te handhaven, stelt MIA.

MIA heeft op zijn Facebookpagina informatie vrijgegeven over personen die gezocht worden. Personen uit China, India en Ivoorkust, zijn in beeld gebracht. Zij zijn naar Suriname afgereisd met vervalste documenten. Er wordt een beroep gedaan op de samenleving om informatie anoniem door te geven. De meldingen kunnen zeven dagen per week, 24 uur per dag worden gedaan.

Het doel van MIA BLUE is om informatie te vergaren, identificeren of verkrijgen over een verdachte. Een BLUE Alert is een internationale code die wordt toegepast wanneer er informatie wordt gezocht over een verdachte.

Niet alleen over reisdocumenten, maar alle gevallen van misdaad of zaken die niet correct zijn, kunnen worden gemeld. "Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving en van Suriname. U kunt over van alles melden. Bijvoorbeeld een moord, mishandeling, overval, drugs, kindermisbruik, huiselijk geweld, brandstichting, wapen- of mensenhandel, of opgespoorde/vermiste personen", stelt MIA.

De informatie over ernstige misdrijven en zaken die niet correct zijn, worden verzameld door MIA. Met behulp van de informatie kunnen ernstige misdrijven worden voorkomen. Voor informatie-uitwisseling kan het MIA platform worden bezocht. 

De informatie kan ook gedeeld worden via WhatsApp op het nummer (+597)84-35675 of u kunt mailen naar report@meldpunt.sr

Advertentie

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July