starnieuws

Assembleevergadering niet doorgegaan; geen quorum

21 Mar 2023, 14:42

Assembleevoorzitter Marinus Bee blaast vergadering af bij gebrek aan quorum.
De Assembleevergaderingen die voor vandaag waren uitgeschreven voor 12.00u en 15.00u, zijn niet doorgegaan. Er waren niet genoeg Assembleeleden in de vergaderzaal om rechtsgeldig te kunnen vergaderen. Slechts 23 coalitieleden en NPS-fractieleider Gregory Rusland hebben de presentielijst getekend. 26 leden moeten de presentielijst tekenen om te kunnen vergaderen.

Na 2.5 uur wachten heeft Assembleevoorzitter Marinus Bee de namen laten oplezen door de griffier van de Assembleeleden die de presentielijst hebben getekend. Oppositieleden die in het gebouw waren, hebben op Rusland na, geen quorum verleend. Patricia Etnel (NPS) was er wel maar heeft de presentielijst niet getekend.

Bee zei dat het niet nodig is dat hij en de overige leden hun tijd verder verdoen en wees erop dat elk Assembleelid  een verantwoordelijkheid heeft. Nadat de namen opgelezen waren, is de bijeenkomst gesloten. Op agenda stonden vandaag de behandeling van de Wet Accijns Alcoholvrije Dranken om 12.00u en de Toerisme Raamwet om 15.00u. Donderdag zal er een nieuwe vergadering worden uitgeschreven.


Advertentie