starnieuws

Ravaksur stelt harde eisen aan regering

01 Jun, 06:40
Ravaksur heeft de regering, door tussenkomst van het Tripartiet Overleg - maandag diverse eisen gesteld, waarvan een deel vandaag moet zijn gerealiseerd. Zolang de schriftelijk aangekaarte zaken niet ingewilligd zijn, zal Ravaksur niet deelnemen aan het Tripartiet Overleg.

De eisen van Ravaksur op een rijtje:
1. Klachten/fouten van landsdienaren of aan hen gelijkgestelden over de recent berekende koopkrachtversterking moeten worden gecorrigeerd. Inventarisatie kan over een week gereed zijn.

2. Het minimum uurloon moet uiterlijk 1 juni 2022 op SRD 20 worden gesteld.

3. De vertegenwoordigers van de vakbeweging en het bedrijfsleven in de Loonraad moeten uiterlijk 1 juni 2022 worden geïnstalleerd.

4. De BTW moet zoals afgesproken per 1 juli 2022 in werking treden en tegelijk moeten de loonbelastingschijven worden verruimd.

5. De loonronde van juli 2022 voor landsdienaren en gelijkgestelden moeten worden gerealiseerd.

6. Eerst rationalisatie bij de EBS doorvoeren en hierna weer een eventuele aanpassing van de tarieven. In ieder geval na 1 juli 2022. Ernst & Young heeft de vakbond bij EBS niet eens geraadpleegd.

Eerst voldoen aan de voornoemde eisen, voordat er sprak kan zijn van aanpassing van EBS tarieven! Ravaksur stelt dat de koopkracht van de consumenten, gezien de voortdurende inflatie, zwaar onder druk staat. De inflatie in vergelijking met april 2021 en april dit jaar is volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek 59.8%. Ook de inflatieverwachting is volgens Ravaksur niet gunstig.

Advertentie

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August