starnieuws

Ramadhin ter observatie in ziekenhuis

12 Nov 2021, 00:00

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. (Foto: René Gompers)
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die besmet is met het coronavirus, is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Dit heeft de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, op de covidpersconferentie meegedeeld. In welk ziekenhuis de minister ligt is niet bekend. Gistermorgen was hij nog gewoon thuis in isolatie. 

Hoe Ramadhin besmet is geraakt is niet duidelijk. “De minister wordt gemonitord en op advies van medici is hij ter observatie opgenomen,” deelde Gajadhar mee. “Verder zal ik niet veel uitweiden uit respect voor de privacy van de minister.” Ramadhin is volledig gevaccineerd. 

Op de persconferentie is wederom benadrukt dat volledig gevaccineerd zijn, niet betekent dat men niet besmet zal raken. Volledig gevaccineerd zijn, biedt wel betere bescherming en verkleint de kans om op de intensive care te belanden en op overlijden. 

Aan 60 plussers, mensen met een verzwakt immuunsysteem (omdat zij nierdialyse of chemotherapie ondergaan), mensen met een verstoord immuunsysteem (door ziektes of gebruik van bepaalde medicijnen) en frontliners die direct met covidpatiënten te maken hebben, wordt een derde prik aangeraden. Op de persconferentie is bekendgemaakt dat de derde prik, ook bekend als boostershot, ook aan 40-gers wordt aangeraden.

Advertentie