starnieuws

Vast en gij wordt gezond

13 Apr, 07:34

Assembleelid Sidik Moertabat (VHP)
(Aangeboden)

Assalaamu alaikum warochmatulloohi wabarokaatuh
Broeders & Zusters in de Islam,
De maand Ramadan is weer aangebroken. Een maand vol aanbidding, vergiffenis en reflectie. Helaas zal ook dit jaar deze prachtige maand er anders uitzien dan wij als gelovigen het normaal hebben mogen beleven. Om toch nog het maximale uit deze maand te halen zullen wij ons blijven beijveren om zoveel als mogelijk goede werken te verrichten ondanks de beperkingen/verscherpte maatregelen van de Covid-19 pandemie.

Wat we niet uit het oog moeten verliezen is dat wanneer het gaat om de algemene gezondheid van onszelf en onze medemens, dit niet een verantwoordelijkheid alleen is van de regering, maar dat elk individu dit moet blijven koesteren. Moge Alloh SWT ons doen slagen en ons helpen met het behalen van onze doelen in deze Heilige maand Ramadan, Amien!

“De maand Ramadan is de maand waarin de Qur’an is neergezonden, als leiding voor de mensheid en als duidelijke bewijzen van de leiding en de Furqon. Wie van jullie aanwezig is in de maand, laat die dan vasten, maar wie ziek is of op reis, dan is er een aantal andere dagen (om de vasten in te halen). Alloh wenst voor jullie het gemak en Hij wenst niet voor jullie het ongemak. En maakt het aantal (dagen) vol en prijst Alloh’s Grootheid omdat Hij jullie leiding schonk, hopelijk zullen jullie dankbaar zijn.” Qur’an: 2:185).

Te midden van de Covid-19 pandemie waarin wij nu leven wereldwijd, zal het vasten in de maand Ramadan zeker een bijdrage leveren in het gezond houden van de totale maatschappij/wereld gemeenschap conform een overlevering van ons Geliefde Profeet Muhammad SAW waarbij hij zei: SUUMUU TASHICHUU hetgeen betekent Vast en gij wordt gezond.

Broeders en Zusters in de Islam, al onze daden/goede werken worden beoordeeld op basis van de intentie en iedere mens zal alleen dat krijgen wat met zijn intentie samenhangt.
Ik wil tot slot namens de regering van Suriname de totale Surinaamse moslimgemeenschap een succesvolle en een gezegende maand Ramadan 2021 toewensen. Moge Allloh SWT ons vergeven voor al onze tekortkomingen, ons belonen voor al het goede en ons als leiders het makkelijk maken om dit mooi land Suriname te mogen leiden naar betere tijden, AMIEN!!!

DNA-lid Imaam Hadji Sidik Aliman Moertabat

Advertentie

Tuesday 11 May
Monday 10 May
Sunday 09 May