starnieuws

Covid-19 eist weer een leven

02 Aug, 06:36

De specificatie van de districten is van vrijdag, toen er 30 besmettingen waren. Zaterdag zijn er 54 nieuwe gevallen bijgekomen, van wie de meeste in Paramaribo. Na de update blijkt een persoon te zijn overleden. Het aantal doden is nu op 27.
De 27e Covid-19 dode is zaterdagavond genoteerd. Het gaat om een bejaarde man die het leven heeft gelaten in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Hij is de eerste dode van augustus. 

Uit de statistieken die tot nu toe gepubliceerd zijn, blijkt dat op 3 april de eerste persoon in Suriname is overleden aan deze besmettelijke ziekte. De tweede dode werd genoteerd op 8 juni. In die maand zijn in totaal 12 levens te betreuren. In juli zijn er 13 sterfgevallen te wijten aan Covid-19. 

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt dagelijks nog steeds toe. Er is een zorgwekkende groei in Paramaribo en Wanica te bemerken, na Sipaliwini. De opvangcapaciteit raakt uitgeput. Op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is een tent opgezet waar 100 mensen die positief bevonden zijn, opgevangen kunnen worden. Het beschikbaar hebben van medisch personeel is eveneens een zorgpunt. Advertentie

Friday 18 September
Thursday 17 September