starnieuws

Registratie dispensatie bedrijven tijdens avondklok in volle gang

29 Mar 2020, 15:49

Bij het NCCR zijn medewerkers bezig met de registratieformulieren te verwerken die online ingediend worden door bedrijven.
Bedrijven die tijdens de lockdown van 20.00 tot 6.00 uur werkzaamheden moeten verrichten, kunnen online hun aanvraag doen voor vrijstelling. De aanvragen worden verwerkt door het NCCR. De werkzaamheden zijn in volle gang. Zaterdag hebben vicepresident Ashwin Adhin en luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur van Nationale Veiligheid, meegedeeld dat voortgang van de productie belangrijk is. 

Alle bedrijven die aanvragen indienen, krijgen na goedkeuring door het Covid-19 Managementteam, een brief. Veira laat optekenen dat de brief getekend moet zijn door de directie van het bedrijf of HRM. Verder moet de brief ook voorzien zijn van een handtekening van het Managementteam, anders is deze ongeldig. Het gaat om een eenduidige brief voor alle bedrijven. 

Eerder hadden journalisten te horen gekregen dat hun pasje verstrekt door het bedrijf voldoende is om op straat te gaan tijdens de avondklok. Voor journalisten en camerapersonen geldt dat ze elk moment de straat op moeten als er ergens een calamiteit gaande is. Ook drukkers van de kranten, layout-medewerkers, technici en distributeurs moeten 's avonds doorwerken. Verschillende mediahuizen moeten vanavond gewoon productie leveren. 

Advertentie