starnieuws

Suriname walst met 4-0 over Dominica

15 Nov 2019, 21:07
Suriname heeft een sterkere indruk gemaakt in de Concacaf Nation Leaugue B wedstrijd tegen Dominica vanavond in het André Kamperveenstadion. Na een 1-0 ruststand werd het na 90 minuten maar liefst 4-0. Suriname heeft ondanks winst veel kansen laten liggen. Dominica was in deze ook niet kansloos.

Suriname kwam vroeg in deze ontmoeting op voorsprong via Dimitri Apai. Uit een corner werd er onvoldoende uitverdedigd waardoor Apai de 1-0 kon inkoppen. Natio had het beste deel van het spel in handen. Captain Claidel Kohinor bracht in de 35e minuut een geweldige redding voor Suriname. Gelijk hierna kreeg Suriname een penalty. Ivanildo Misidjan werd in het 16 meter gebied neergehaald. Suriname'[s Nation League topscorer Gleofilo Vlijter, nam de penalty. Zijn inzet werd gestopt door doelman Glenson Prince van Dominica die moeiteloos de penalty keerde.

Uit een counteraanval werd er goed tussen Vlijter, Hasselbaink en Apai gecombineerd voor het doel. De bal kwam uiteindelijk bij Apai terecht die alleen een verdediger voor zich had. Hij trapte de bal tegen de deklat en het gevaar voor de gasten was geweken. Tot tweemaal toe binnen 15 minuten van deze helft waren er moeilijke momenten voor het doel van Suriname. De verlossing kwam nadat Hassalbaink vanuit de 16 meter hard op het doel trapte. Doelman Prince had de bal niet goed in de greep, waardoor Vlijter die er snel bij was 2-0 kon aantekenen.

Enkele minuten later kreeg Julian Wade van Dominica een droomkans. Doelman Kohinor bewees zijn klasse en stopte keurig de bal. Een combinatie tussen Apai en Vlijter was raak. Vlijter noteerde met een keihard schot zijn tweede doelpunt voor de avond: 3-0. Apai pakte ook zijn tweede doelpunt voor de avond. Hasselbaink draaide goed weg van de verdediging op links. Hij kwam tegenover de doelman die zijn schot keerde. De bal kwam voor de voeten van Apai die keihard inschoot: 4-0.

Suriname blijft met vijf wedstrijden op de tweede plaats in deze poule en heeft nu 10 punten. Rechtstreekse plaatsing voor Gold Cup of via een play-off zal pas volgende week bekend zijn. Slechts de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de Gold Cup. De nummers 2 komen in een play-off terecht.

Ondertussen is bekend dat St. Vincent & the Grenadines vandaag met 1-0 won van Nicaragua. Dit betekent dat het zijn koppositie heeft verstevigd en nu 11 punten heeft uit 5 wedstrijden. Winst tijdens zijn laatste groepswedstrijd tegen Dominica betekent dat St. Vincent & the Grenadines rechtstreeks is gekwalificeerd voor de Concacaf GoldCup. Het lot van Suriname zal tijdens de laatste groepswedstrijden worden bepaald. Suriname komt maandag uit tegen Nicaragua in een uitwedstrijd.