starnieuws

HBO-opleiding Health Management geaccrediteerd

14 Nov 2018, 22:50
De HBO-opleiding Health Management van het Elsje Finck-Sanicahar College (EFS) Covab, heeft de toets van het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) doorstaan. De opleiding heeft nu officieel de status NOVA geaccrediteerd. Voor de studenten van het college betekent het dat zij op basis van hun verworden competenties, feitelijk naadloos kunnen toetreden tot de arbeidsmarkt en vervolgopleidingen op nationaal, regionaal en internationaal gebied.

De voorbereidingen om deze nieuwe opleiding de 'Toets Nieuwe Opleiding' te laten doorstaan, zijn vorig jaar gestart. Intern is er vanuit verschillende bedrijfsdivisies maandenlang inspanning gepleegd voor het afronden van het zelfevaluatierapport, zoals vereist door NOVA. Volgens het college is het tijdens het proces kritischer geworden in voornamelijk de opzet van het programma.

Deskundigen uit zowel de onderwijs- als de gezondheidssector hebben het instituut begin dit jaar bezocht. Ze hebben het college getoetst op het ingezonden evaluatierapport en de relevante bijlagen. Romano Morsen, onderwijsmanager post, basis- en HBO-opleidingen van het EFS college zegt dat de ontwikkelende competenties tijdens het accreditatieproces van toepassing zijn voor de overige opleidingen. Zo kan er steeds meer worden gewerkt aan standaardisatie van de opleidingen.

Het college dat sinds 5 oktober geaccrediteerd is, heeft op 30 oktober de eerste negentien studenten afgeleverd met de titel Bachelor in Health Management. De voorbereidingen zijn begonnen om de HBO-opleiding Verpleegkunde voor te dragen voor accreditatie volgend jaar.

Advertentie

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March