starnieuws

Bond St.Vincentius Ziekenhuis bespreekt voorstel vandaag

14 Nov, 02:28
Het bondsbestuur en de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis hebben dinsdag overleg met elkaar gevoerd. Een groot deel van het personeel had uit onvrede met het uitblijven van een akkoord over de collectieve arbeidsovereenkomst het werk neergelegd.

Manodj Hindori, algemeen directeur van het ziekenhuis, zegt aan Starnieuws dat hij niet veel informatie kan verschaffen in dit stadium. Dinsdag is enkele keren overleg geweest met het bondsbestuur. Hij noemt de gesprekken vruchtbaar.

Het bestuur zal het voorstel dat uitgewerkt is door beide partijen vandaag voorleggen aan de algemene ledenvergadering. Hindori denkt dat het om een werkbaar voorstel gaat. Hij wacht het resultaat van de vergadering af.

Personeelsleden hadden een prikactie gehouden. Deze is later overgenomen door de vakbond onder leiding van Roy Haverkamp. Als de leden akkoord gaan met het voorstel, wordt de actie afgeblazen. Het personeel klaagt erover dat er sinds 2014 geen loonsverhoging is gegeven en de onderhandelingen te veel tijd in beslag nemen.


Friday 24 May
Thursday 23 May