starnieuws

Rusland wil niet achter gesloten deuren praten over Alcoa

04 Jun 2018, 06:32

NPS-fractieleider Gregory Rusland.
NPS-fractieleider Gregory Rusland is niet van plan in te gaan op de uitnodiging van vicepresident Ashwin Adhin en de presidentiële commissie 'Suralco/Alcoa', voor een onderhoud achter gesloten deuren. Rusland om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de informatie in het openbaar moet worden verstrekt.

Rusland merkt op dat de samenleving recht heeft op de informatie. Al maandenlang wordt bij de regering aangedrongen op openheid van zaken over de onderhandelingen met Alcoa over de Brokopondo Overeenkomst. De Nationale Assemblee heeft een unaniem standpunt ingenomen over deze kwestie. Tot nu toe is de conceptovereenkomst niet gestuurd naar de volksvertegenwoordiging.

"De regering moet in De Nationale Assemblee verantwoording komen afleggen. Als het om iets anders gaat, heb ik er geen probleem mee om in te gaan op de uitnodiging van de vicepresident om op zijn kantoor te komen, maar niet voor deze case", stelt Rusland resoluut. De discussie met de vicepresident over dit onderwerp moet gevoerd worden in 's lands vergaderzaal. "Wij zijn geen verlengstuk van de regering," benadrukt de politicus.

Advertentie