starnieuws

Berenstein: Republic Bank vertrapt vakbondsrechten

21 Mar 2017, 00:56

Vakbondsleider Robby Berenstein. (Foto: Raoul Lith)
Vakbondsleider Robby Berenstein, voorzitter C-47 en de bond bij de Surinaamsche Bank, vindt het niet in de haak dat bij de Republic Bank zijn collega Willy Rodrigues verwijderd is van de werkplek. Directeur Gloria Anthony heeft de vakbondsvoorzitter laten verwijderen door bankbeveiligers. Dit is volgens Berenstein schenden van vakbondsrechten.

Berenstein, die ook coördinator is van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) zegt aan journalisten dat het laatste woord nog niet is gezegd over deze kwestie. Republic Bank is een multinational die in de regio opereert. Aan werknemersorganisaties in de regio zal gevraagd worden naar de houding van deze bank jegens werknemers.

De Republic Bank moet als multinational, die op Trinidad & Tobago is gevestigd, volgens Berenstein rekening houden met de cultuur in dit land. De vakbondsleider wilde een brief aanbieden aan de raad van commissarissen die in vergadering was in het bankgebouw. Het is een ernstig incident dat de directeur gewapende bankbeveiligers de opdracht heeft gegeven haar te verwijderen uit het gebouw. "Het gedrag van de werkgever zal aan de kaak gesteld worden," benadrukte Berenstein.

Advertentie