starnieuws

Leerkrachten gaan nu dagelijks naar DNA-gebouw

16 Jan 2017, 11:53

Leerkrachten aangesloten bij de BvL en ALS bij het gebouw van De Nationale Assemblee. (Foto's: René Gompers)

De politie bij het gebouw van De Nationale Assemblee.

Vakbondsleider Wilgo Valies spreekt te leerkrachten toe.

Journalisten stellen vragen aan BvL/ALS-voorzitter Wilgo Valies.
De stakende leerkrachten zullen dagelijks naar het gebouw van De Nationale Assemblee gaan. De vorige week donderdag heeft Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons aangegeven dat zij zich sterk zal maken voor een gesprek tussen de bonden en de regering. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname, zegt nog niks gehoord te hebben van de regering.


Valies deelt mee dat dichtbij de 2000 leerkrachten gehoor hebben gegeven aan de oproep om het werk neer te leggen. Ook in Nickerie en het binnenland worden er acties gevoerd. Volgens Valies is het onderwijs in alle districten ontregeld. "Wij gaan door tot er een oplossing komt. Wij willen herwaardering nu en willen met respect worden behandeld," stelt Valies.

De kwestie die speelde bij de A.R. Leeuwinschool is zondag opgelost. Er is een gesprek geweest met de leiding van de Evangelische Broedergemeente Suriname. Dit is gebeurd na bemiddeling van Assembleelid Carl Breeveld. De gemuteerde leerkrachten zullen teruggeplaatst worden op de A.R. Leeuwinschool. Valies is blij dat deze aangelegenheid opgelost is.

De leerkrachten die nog lesgeven zullen worden overtuigd om het werk neer te leggen en te protesteren. Valies geeft aan dat de groep elke dag groter wordt. De onderwijsgevenden stellen dat zij op straat zullen blijven totdat er een bevredigende oplossing komt. "Wij hebben een lange adem," stelt Valies.

Advertentie