starnieuws

Studenten maken kennis met cultureel erfgoed Saamaka

30 Nov 2016, 22:46

Groepsfoto met hoofdkapitein Wanse Eduards en enkele basya’s van Pikin Slee.
21 studenten Geschiedenis van de Faculteit Humaniora van de ADEK-Universiteit hebben afgelopen week een driedaagse studiereis naar het Boven-Surinamegebied gemaakt. Het doel van het bezoek was kennis te maken met het cultureel erfgoed en het traditionele gezag van de Saramaccaners. De studenten bezochten het gebied onder leiding van de docenten Harrold Sijlbing en Stephen Fokké.

Hoofdkapitein Wanse Eduards van Pikin Slee, die ook voorzitter is van de Vereniging van Saramaccaanse Gezagsdragers, kreeg een bigi pangi met opschrift ‘ADEK Universiteit’ van de gasten. Zij bezochten het Saamaka Museum, het Saamakadorp Botopasi en Totomboti, de werkplaats van het Rastafaris Artistiek Collectief. De studenten hadden speciale aandacht voor de traditionele bouwstijl van de Saamaka te PikinSlee.

De veldtrip Pikin Slee is een onderdeel van de module Materieel en Immaterieel cultureel erfgoed van Suriname van de minor Geschiedenis, Erfgoed en Toerisme. Diverse instellingen en personen die kennisvergroting van cultureel erfgoed ondersteunen, hebben de tocht gefinancierd zegt Sijlbing.

Advertentie