starnieuws

CLAD of...KLAD?

27 Aug 2016, 07:43
Het resultaat van het CLAD-rapport betreffende de onregelmatigheden bij de organisatie van Carifesta, is zeer bedenkelijk. Leveranciers die tot heden niet betaald zijn ondanks het feit dat er wel een budget voor is uitgetrokken. Niet begrote kosten en overschrijding van het budget geeft duidelijk aan hoe rommelig het is geweest bij deze activiteit.

Staatsbedrijven zoals Telesur en Staatsolie moesten voor deze activiteit een financiële bijdrage leveren. Niet te vergeten het bedrijfsleven. Ondanks al deze bijdragen blijkt dat de organisatie de financiële verplichting naar leveranciers en degenen die hebben gewerkt tijdens Carifesta, niet op tijd en nauwelijks is nagekomen. Is het dan niet terecht wanneer men de vraag stelt van; PE A MONI DEH??? Het zal degenen die wat op het geweten hebben natuurlijk irriteren, maar de gemeenschap dient het te weten.

De overheid heeft binnen de staatsbedrijven koppen laten rollen vanwege vermeende malversaties, ondanks het feit dat er noch enig resultaat noch enig bewijs is van het ingesteld CLAD onderzoek. Het resultaat van het CLAD, aangaande Carifesta, is reeds lange tijd bekend en de malversaties zijn duidelijk, maar tot heden zijn de verantwoordelijken belast met de organisatie, niet aangepakt.

De vraag is of we bij bepaalde onderzoeken moeten praten over een CLAD of 'KLAD'-onderzoek. Worden de resultaten van bepaalde onderzoeken op 'klad papier' zoals wij die noemen, verwerkt en behoeft deze geen aanpak??? Klad papier wordt namelijk vaak genoeg van de hand gedaan nadat men denkt het juiste resultaat bereikt te hebben.
In elk geval is het gemeenschapsgeld dat hierbij gebruikt is op een zeer onverantwoordelijke wijze.

Clyde Welles

Advertentie